Onnellisuusdieetti on nyt jäänyt hieman tauolle, kun tässä on ollut niin monenmoista muuta puuhaa. Ensin aikaani söivät viimeiset koulutyöt, jotka nyt viimeinkin olen saanut valmiiksi ja olen tätä nykyään papereita vaille valmis insinööri. Jee! Tällä viikolla taas olen ahkerasti tehnyt kaikkea jouluun liittyvää: siivonnut, leiponut, askarrellut, toimittanut joulupostia perille ym. Joulu on aina se vuoden kohokohta! 

Eilen kokeilin Mau!kas ruokablogista löytämääni minttusuklaakarkki reseptiä. Karkit muistuttavat kovasti After Eight -karkkeja, mutta ainakin poikaystäväni mukaan ne ovat paljon parempia kuin ne! 

 

Minttusuklaakarkit (n. 20 kpl)

0,5 tlk makeutettua kondensoitua maitoa

n. 6 dl tomusokeria

1 rkl piparminttu aromia

200 g tummaasuklaata

3 rkl rypsiöljyä

 

1. Sekoita maito ja n. 2 dl tomusokeria. 

2. Lisää tomusokeria hiljalleen samalla sauvasekoittimella vatkaten niin kauan kuin tehot riittävät. Taikinasta pitäisi tulla muovailuvahamaista.

3. Tee pieniä (ruokalusikan kokoisia) palleroita. Palleroiden tulisi olla sileitä.

4. Laita pakkaseen kohmettumaan n. tunniksi.

5. Sulata suklaa ja ohenna sitä öljyllä. Anna jäähtyä.

6. Dippaa palleroita haarukan avulla kunnolla suklaaseen. Valuta ylimääräinen suklaa pois.

7. Anna kohmettua pakkasessa tai jääkaapissa. Tarjoile.

 

1324410891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulu, joulu tullut on :)