Tällä viikolla siirryin Onnellisuusdieetin kolmanteen dieettiohjeeseen - Halua. Olen pohtinut ennen Onnellisuusdieetille ryhtymistä monta kertaa, mitä minä todellisuudessa haluan. Olen oppinut jo tunnistamaan todelliset sydämmeni halut. Ne synnyttävät kevyen, helpottuneen, iloisen, vapaan tunteen koko kehossa. Lisäksi siihen on vahva usko. 

 

Kolmas dieettiohje: HALUA.

1. Luo olosuhteet hiljentymiselle.  Jos sinun on vaikea hiljentyä, tee ensimmäistä harjoitusta, kunnes se alkaa sujua helposti.

2. Ole rehellinen. Toimi samoin toisen dieettiohjeen suhteen.

3. Poimi mikä tahansa kivi. Tartu ensimmäiseen todelliseen haluun, joka mieleesi juolahtaa, vaikka se vaikuttaisi miten vähä pätöiseltä tai suuruudenhullulta tahansa.

4. Tutki, kunnes löydät todellisen halun. Jos tunnistamaasi haluun ei liity tunnetta avautumisesta, rauhasta ja yhä laajenevista kiinnostuksen kohteista, se ei ole ydinhalusi. Seuraa halujesi johtolankoja, kunnes löydät aidon kaipauksen.

5. Anna halun kasvaa aikomukseksi. Ala pitää itseäsi henkilönä, joka ei vain halua vaan myös saa, mitä haluaa.

6. Poistu valmiiksi tallatulta polulta. Älä oleta, että saavutat haluamasi ”normaalein” keinoin; pidä mielesi avoimena epätavallisille ratkaisuille.

7. Kysy ”Mitä sen jälkeen?” Kuvittele, millaista elämäsi on sitten, kun olet saanut haluamasi. Jos jatko on yhtä tyydyttävä kuin varsinainen päämäärä, olet löytänyt todellisen halun.

8. Usko, että pystyt rakentamaan elämäsi halusi toteutumisen ympärille. Saatat joutua vakuuttamaan itsesi tästä yhä uudestaan, kun haluntorjuntajoukot lähtevät liikkeelle päässäsi. Muistuta itseäsi sitkeästi siitä, että sinun on mahdollista ja välttämätöntä saada se, mitä todella sydämessäsi haluat. Kokemus tulee lopulta osoittamaan, että tämä on totta.

 

Kirjassa ,Onnellisuusdieetti, sanotaan " Kun emme saa kaikkea haluamaamme, täyttymätön tarpeen aiheuttama ikävä pistos ehdollistaa meidän olemaan toivomatta liikoja." Tämähän on aivan totta. Meille opetetaan jo pienestä pitäen, että "aina ei saa kaikkea, mitä haluaa" ja että "lopulta tulee vain pettymään".

Minä olen oppinut että jos oikein kovasti jotakin haluaa, niin sen voi myös saada. Jos vain uskoo itseensä. Jos ajatukset ovat jo valmiiksi mallia I won't tai I can't, silloin mahdollisuudet saada haluamansa on todella pieni. Jos taas ajattelet I want, olet jo lähellä. I can and I will vievät sinut lopulta haluamaasi päämäärään.

Tässä vielä muutamia otteita kirjasta, Onnellisuusdieetti, jotka liittyvät kolmannen dieettiohjeen askeleisiin.

" On tärkeää, että pystyt tuntemaan luissasi, milloin kyseessä on syvä totuus." (Askel 2)

"Todellisen sydämmesi halun tulee herättää sinussa suunnatonta intohimoa, pulssia kiihdyttävää, vatsaa kouristavaa, kiihkeää kaipausta." (Askel 2)

"Jokaista halua ei tarvitse toteuttaa ennen siirtymistä seuraavaan, ja voit päästää jostakin halusta irti vuosikausiksi (tehdäksesi tilaa voimakkaammalle kaipaukselle) ilman, että romutat mahdollisuutesi sen toteuttamiseen." (Askel 3)

" Anna rakkauden johdattaa - joka päivä." (Askel 3)

"Epätodelliset halut maistuvat pelolta; todelliset halut maistuvat rakkaudelta." (Askel 4)

"Hetki, jolloin "Kunpa voisin" muuttuu muotoon "Minä aion"." (Askel 5)

"Tätä tuntemusta on vaikea kuvailla sellaiselle, joka ei ole koskaan koeknut sitä." (Askel 5)

"Mikään toimintasuunnitelma, edes kaikkein vaikuttavin ja kaikkien suosittelema, ei vie sinua kotiin, jos se ei ole polku, jota sielusi haluaa kulkea." (Askel 6)

"Kun vastauksesi kysymykseen "Mitä sen jälkeen?" tuntuu yhtä hyvältä - usein jopa paremmalta - kuin kuvitelma itse suuresta tapahtumasta, olet löytänyt todellisen sydämmesi halun." (Askel 7)

"Usko siihen!"

"Kolmannen dieettiohejeen noudattaminen altistaa sinut suurelle kivulle, mutta myös suurelle onnelle."

 

burleski_burlesque_fi-14469455-frnt.jpg

Elokuva Burlesque kertoo mielestäni hienon tarinan siitä, miten saa juuri sen, mitä haluaa, kun vain uskoo itseensä. 

Vilkaise elokuvaa tästä.